Harrild Hede

Harrild Hede Naturcenter

Naturstyrelsen Midtjylland åbnede i april 2013 i samarbejde med Ikast-Brande Kommune det nye naturcenter på Harrild Vandmølle ved Holtum Å og ved den sydlige ende af Harrild Hede. Naturcentret ligger i Nørlund Plantage og har adgang til 3000 ha statsejede skove- og naturarealer, der kan danne rammen om skønne, autentiske naturoplevelser og friluftsaktiviteter for kommunens borgere og turister. Her er store hede- og plantagearealer, rene og hurtigtstrømmende vandløb, hedesøer, hugorme og flokke af krondyr samt stilhed og højt til himlen. 

Naturcentret byder på aktiviteter med fokus på naturoplevelser og sundhedsfremmende formål. Der er mødelokaler og faciliteter til gavn for kommunens foreningsliv, og et stort naturrum med indendørs grill vil stå åbent for alle. Der er mulighed for socialt samvær, samtidig med at man kan få informationer om den lokale natur og historie.

Med udgangspunkt i naturcentret er der mange muligheder for at se Harrild Hede fra mange vinkler. Herfra udgår ikke mindre end 5 forskellige vandreruter, og ældre, gangbesværede og handicappede har ved forudbestilling mulighed for at se hedelandskabet fra "Hugormen". 

Del denne side

Her finder du Harrild Hede Naturcenter

Faktaboks

3000 ha skov- og naturarealer

Naturcenter og lejrplads

Vandreruter

Cykelruter

Riderute

Leg og læring

Handicapvenlige faciliteter og aktiviteter

Naturstyrelsen om Harrild Hede