Andre ture nær Hærvejen

Oversigt over foldere, der beskriver ture eller lokaliteter nær ved Hærvejen. 
 

Vandrerute fra Jels til Vojens (ca. 21,5 km)

Turen fra Jels til Vojens går igennem nogle smukke naturområder, som blandt andet Stursbøl Plantage og Oksenvad Hede langs Nørre å. Der er et udvalg af forskellige aktiviteter for hele familien i Vojens.
 

Krammekøer og andre søde dyr

Du skulle prøve at kramme en ko…

Hos Gyvelborg Økocamping har vi de sødeste krammekøer i verden. De venter kun på, at du kommer forbi og krammer dem i din ferie.

Der er også en legeplads og andre dyr at kigge på. Så tag mor og far med og oplev en dag på landet hos den økologiske besøgsgård, Gyvelborg, ved Nr. Snede. Gården byder også på en økologisk gårdbutik samt overnatningsmuligheder i hytter, en lejlighed og på en hyggelig beliggende campingplads.

Turistforeningens arrangementer

Ikast-Brande Turistforening har tidligere arrangeret udflugter for både medlemmer og ikke-medlemmer, hvor vi bl.a. har besøgt Billund Lufthavn bag kulissen, Bølling Sø Bryghus, været på vandretur i Stenholt Skov, mødt Keramiker Nina Lund i hendes værksted, og hørt hjortene brøle i Gludsted Plantage. 

Kunstnere og arbejdende værksteder

Besøg de kreative sjæle i vores område. Vi er stolte af de mange kunstværker og kunstnere, der er repræsenteret i kommunen og vil her præsentere nogle af dem. Vi har professionelle kunstnere bosat i kommunen med spændende arbejdende værksteder, og vi har internationalt anerkendte kunstnere, der med deres spektakulære kunstværker bidrager til kommunens identitet. 

Kunstpakkerejser

Inspirerende kunstpakkerejser

Kunsten er en del af vores identitet, og vi føler, at vi har meget at vise frem og byde på. Derfor arbejder vi pt. på at sammensætte nogle inspirerende og kreative kunstpakkerejser, der vil give deltagerne mulighed for fordybelse i egen kunst samt inspiration til nye udfoldelser. 

Gallerier

Besøg de atmosfærefyldte gallerier i Ikast-Brande området og lad dig inspirere af kunst på højt niveau. De skiftende udstillinger vil give dig nye oplevelser hver gang, du lægger vejen forbi. Stilarterne varierer ligesom kunstnernes baggrund og tanker. Se udvalgte GALLERIER i området her.

Uhre Købmandsgård og Uhre Mølle

Uhre er en driftig landsby 5 km vest for Brande. Byen har formået at bevare to seværdigheder, der tidligere var store aktiver for samfundet, nemlig Uhre Købmandsgård og Uhre Mølle. 

Uhre Købmandsgård

Den gamle købmandsgård fungerer nu som købmandsmuseum og galleri for skiftende udstillinger.

Fiskesøer og put-and-take søer

Fiskeri i søer
Vi har også en lang række søer, både almindelige søer og put-and-take søer. Søerne er en del af Ikast-Brandes smukke natur.

Haver og parker

Smukke haver

Lille Malunds Have ved Klovborg er en imponerende park oprindelig anlagt i engelsk havestil. Via linket til højre kan du se og læse mere om haven.

Søby Brunkulslejer

Brunkulseventyret danner et farverigt kapitel i danmarkshistorien, som begyndte i vinteren 1939/40 og varede til maj 1970.

Brunkulslejerne i Søby vidner om en helt særlig kultur og livsførelse i tiden omkring 2. Verdenskrig, hvor forsyningen af kul til Danmark forsvandt, og der opstod et akut behov for brændsel.

Fodboldgolf i Ikast-Brande

Ikast-Brande området har flere flotte og nye fodboldgolfbaner med indbydende faciliteter. Denne sport er sjov for alle aldre og populær, hvis I er en gruppe eller en familie, der har lyst til at hygge jer sammen nogle timer i den friske natur.

Svømmehaller i Ikast-Brande

Ikast Svømmecenter har masser af moderne faciliteter og tilbyder varme og kolde bade, rutchebaner og wellness.

Brande Svømmehal har et dejligt afslappende varmtvandsbassin og et børnevenligt område for de helt små.

Er vejret ikke til udendørsaktiviteter, vil et besøg i svømmehallen altid vække begejstring.

Fiskegrej og udstyr - finder du her!

Køb af fiskegrej og udstyr

I Herning finder du den velassorterede lystfiskerbutik Seatrout. Følg linket direkte til butikken her.

De enkelte fiskesøer kan også have små butikker med salg af det mest nødvendige grej.

 

Hvilke fisk kan du fange, og hvor er de gode fiskesteder?

Generelle fiskeregler - Skjern Å og Karup Å

Ved Danmarks ferske vande må der kun anvendes traditionelle lystfiskermetoder samt traditionelle lystfiskeriredskaber til henholdsvis fluefiskeri og medefiskeri samt fiskeri med kunstig agn, så som blink og spinner. Fiskeri fra båd er som regel ikke tilladt. Af hensyn til naturen ses det ikke gerne, at der anvendes fiskeredskaber af bly.

Praktiske informationer om lystfiskeri i Ikast-Brande

Det er gratis for alle at fiske ved en del af Ikast-Brande's arealer ved Brande Å, Holtum Å, Storå og mindre søer. Se alle stederne her.