Krammekøer og andre søde dyr

Du skulle prøve at kramme en ko…

Hos Gyvelborg Økocamping har vi de sødeste krammekøer i verden. De venter kun på, at du kommer forbi og krammer dem i din ferie.

Der er også en legeplads og andre dyr at kigge på. Så tag mor og far med og oplev en dag på landet hos den økologiske besøgsgård, Gyvelborg, ved Nr. Snede. Gården byder også på en økologisk gårdbutik samt overnatningsmuligheder i hytter, en lejlighed og på en hyggelig beliggende campingplads.

Fiskesøer og put-and-take søer

Fiskeri i søer
Vi har også en lang række søer, både almindelige søer og put-and-take søer. Søerne er en del af Ikast-Brandes smukke natur.

Fiskegrej og udstyr - finder du her!

Køb af fiskegrej og udstyr

I Herning finder du den velassorterede lystfiskerbutik Seatrout. Følg linket direkte til butikken her.

De enkelte fiskesøer kan også have små butikker med salg af det mest nødvendige grej.

 

Hvilke fisk kan du fange, og hvor er de gode fiskesteder?

Generelle fiskeregler - Skjern Å og Karup Å

Ved Danmarks ferske vande må der kun anvendes traditionelle lystfiskermetoder samt traditionelle lystfiskeriredskaber til henholdsvis fluefiskeri og medefiskeri samt fiskeri med kunstig agn, så som blink og spinner. Fiskeri fra båd er som regel ikke tilladt. Af hensyn til naturen ses det ikke gerne, at der anvendes fiskeredskaber af bly.

Praktiske informationer om lystfiskeri i Ikast-Brande

Det er gratis for alle at fiske ved en del af Ikast-Brande's arealer ved Brande Å, Holtum Å, Storå og mindre søer. Se alle stederne her.

Lystfiskerhistorier

Man kommer ikke tomhændet hjem fra en lystfiskerferie i Ikast-Brande

Området har nogle af Danmarks bedste vandløb og søer og er i særdeleshed kendt for deres bestand af havørred, bækørred og rengbueørred. Tilmed kan man være heldig at fange en laks. 

Harrild Hede

Harrild Hede Naturcenter

Naturstyrelsen Midtjylland åbnede i april 2013 i samarbejde med Ikast-Brande Kommune det nye naturcenter på Harrild Vandmølle ved Holtum Å og ved den sydlige ende af Harrild Hede. Naturcentret ligger i Nørlund Plantage og har adgang til 3000 ha statsejede skove- og naturarealer, der kan danne rammen om skønne, autentiske naturoplevelser og friluftsaktiviteter for kommunens borgere og turister.

Hundeskove i Ikast-Brande området

Har du hund med på ferien, så er den naturligvis velkommen i Ikast-Brande. Vi har adskillige hundeskove rundt om i kommunen, hvor I kan gå eller løbe en tur:

Bording Hundeskov, Vestskoven, 7441 Bording

Isenvad Øst, Hanningvej 46, 7430 Ikast

Hastrup Plantage, Hastrupvej 17, 7330 Brande

Hampen Sø, Hampenbjergvej 11, 7362 Hampen

Hampen By, Søvej 1, 7362 Hampen

Harrild Hede, Fasterholtvej 31, 7330 Brande

Overnatning i det fri

Naturstyrelsen, kommunerne og private familier har etableret adskillige shelter- og teltpladser i naturen. Fælles for dem alle er, at de ligger naturskønt på udvalgte steder.

Benyt gerne disse til overnatning, hvis du elsker naturen og den mere enkle og primitive livsstil. I de følgende links kan du få meget mere information om pladsernes placering, faciliteter, adresser, kontaktpersoner osv.

Legepladser

Ikast-Brande har adskillige skov- og naturlegepladser, ligesom der findes hyggelige og veludstyrede parklegepladser i byområderne og ved skolerne. 

Naturlegepladserne finder du følgende steder i Ikast-Brande Kommune:

Hampen Sø, Palsgård Skov 
Harrild Hede/Holtum Å, 
Hastrup Plantage
Skelhøje Plantage (Ikast)
Ikast Byskov (Isenvad)

Geocaching

Geocaching er den moderne form for skattejagt for hele familien, hvor skønne naturoplevelser kombineres med skattejagt. Det eneste, der kræves for at blive geocacher, er en GPS, hvor man kan indtaste koordinater. 

Kano- og kajaksejlads

Der er mange smukke vandløb i Ikast-Brande Kommune. En kanotur på fx. Skjern Å er lig med en oplevelse i pagt med naturen, hvad enten det er sammen med familie, børn eller gode venner. Nyd den friske luft, dyrelivet og den afvekslende natur langs åløbets mange hårnålesving og smukke søer.

 

Oplev gratis kunst i det åbne rum

Frisenborgparken

Tag en tur til Ikast og se alle de flotte og unikke skulpturer.

Den Skæve Bane

Den Skæve Bane er en natursti anlagt på en tidligere jernbane. Turen går fra Funder v. Silkeborg til Grindsted via Brande, og er en dejlig rute for både vandrefolk og cyklister. Det er IKKE længere tilladt at ride på stigen. Undervejs findes der borde, bænke, shelters og legepladser.
 
Rørbæk Sø

Rørbæk Sø

Rørbæk Sø er omgivet af fredede skove og bløde bakker. Her kan man dyrke friluftsliv med bl.a. vandreture. I søen findes gedder, brasener og de mest almindelige ferskvandsfisk.

Skjern Å gennemstrømmer Rørbæk sø, Kulsø og Hastrup Sø, der ligger som perler på en snor i den smukke natur.

Bølling Sø

Bølling Sø

Ved Engesvang ligger Bølling Sø.

Et besøg værd for vandrere og løbere. Omkring 11 km. er der rundt om denne fantastiske sø.

Pæne stier, der føjer sig omkring søen. 

Hent brochuren om Bølling Sø

Brandlund Mose

Tag en tur i Brandlund Mose. Et smukt naturområde lige op til Brande By. 

Hent brochuren om Brandlund Mose