Vandreferie

En vandreferie i Ikast-Brande området vil give jer muligheden for at opleve mange naturskønne landskaber, som hver især har sit unikke udtryk. Kom tæt på den jyske hede, find de gemte skovsøer, følg historien på Hærvejen eller på Den Skæve Bane. 

Den sidste istid har sat et særligt præg på Ikast-Brande området, hvilket viser sig i form af et varieret landskab med alt fra flade hedearealer til bakkede skove og dale.

Rigtig god tur!

Ruterne

I Ikast-Brande finder du mange forskellige vandreruter. Heriblandt "Den Skæve Bane," som er en nedlagt jernbanestrækning, der i dag er omdannet til cykel-, ride- og vandresti.

Udforsk også den gamle Hærvej, som strækker sig op igennem Jylland. Her kan du stort set færdes i fred og ro uden at skulle tage hensyn til biler og anden trafik.

Find de naturskønne områder og få samtidig indblik i en del af lokalhistorien, som gemmer sig undervejs på ruterne. Vandrerutekort med mange vandre ruter i og omkring Ikast-Brande kommune.

Hvor kan jeg vandre ?

Naturen i Ikast-Brande varierer meget, og det samme gør sværhedsgraden af de enkelte ruter. Terrænet strækker sig over hede, skov, eng, bakker og dale. Du finder en beskrivelse af de enkelte rute her. 

Fra Hærvejen til byvandring

Følger man Hærvejens snoede veje, kommer man forbi den lille by Nr. Snede.

Gør et stop i byen og få en forfriskende, nymalet kop kaffe ved byens kafferisteri eller tag ind til det inspirerende torv i byens centrum tæt på kirken. 

I kan også tage længere mod vest til Brande for at studere de smukke gavlmalerier og kunst af Bjørn Nørgaard.

Ikast ligger lidt mod nord, hvor fx. Frisenborg Skulpturpark er et besøg værd. Læs mere om byvandringerne nedenfor. 


Naturperler

Nyd lyng og natur i fuldt flor, fortryllende natursøer og barsk hedelandskab så langt øjet rækker. Her er også rig mulighed for at udfolde sig i fysiske aktiviteter, der udfordrer alle.

Hærvejen

Hærvejen følger vandskellet fra den tyske grænse op gennem Jylland mod nord - og er siden blevet et populært og naturskønt område for vandrere og cyklister.

 

Læs meget mere om dette stykke danmarkshistorie her.

 

 

   

 

Find naturoplevelser og overnatning på kort

På Naturstyrelsens kort "Ud i naturen" kan du få et overblik over aktivitetsruter, oplevelser og overnatningsmuligheder m.m.

Køb bøger og kort

Kom forbi Visit Ikast-Brande og se på turistkontorets store udvalg af inspirerende læsestof og kort.

 


Priser fra 100,00 kr.