Top 5 - for par på tur

Nedenfor finder du vores bud på romantiske og sjove udflugter, som er lidt ud over det sædvanlige. 

1. Sjov og romantisk kanosejlads

Pak picnickurven og find jeres eget hemmelige sted langs med Skjern åen eller ved Rørbæk Sø. Når I sejler i kano ser I naturen fra en ny og helt enestående vinkel, som uden tvivl vil gøre indtryk. Nyd hinandens selskab i stille og rolige omgivelser, og driv fremad i lige netop det tempo, som passer jer. 

Lej jeres kano ved Skjern Å kanofart eller Aaskov kanofart

Læs mere om Kano- og kajaksejlads her. 

2. I historiens fodspor 

Snør skoene eller pump cyklen og tag på udflugt på den historiske Hærvej. Hærvejen er den tusind år gamle handelsrute, som var datidens hovedvej igennem Jylland. I kan også tage på udflugt til Søby Brunkulslejer og høre historierne om, hvordan tørveindustrien skabte vækst og muligheder for lokalsamfundet. Se landskabet og de store søer, som er i konstant forandring på grund af jordskred.

Bliv klogere på fortiden sammen, og nyd de naturskønne omgivelser omkring Hærvejen og Søby Brunkulslejer. 

Læs mere om Hærvejen og Søby Brunkulslejer her. 

3. På tomandstur på mountainbike

Vil I nyde naturen og samtidig udfordre hinanden, er en tur til Harrild Hede et godt udgangspunkt. Harrild Hede Naturcenter udlejer mountainbikes, som kan benyttes inden for området. Her vil I uden problemer kunne prøve kræfter med cykelsporten, samtidig med, at I oplever den flotte natur. 

Leje af cykler sker direkte ved Naturcenteret, og I kan læse mere om Harrild Hede her. 

4. Golflivets glæder

Vil I udfordre hinanden i mere rolige omgivelser, er golf et godt alternativ. Tag en runde på golfbanerne i Ikast eller Brande - og dyst om, hvem der giver middagen. 

Golf er en udfordrende sport, som alle dog kan være med til. I får tid til at snakke, hygge og have det sjovt, mens I går rundt på de naturskønne baner. 

Læs mere om golfklubberne her.

5. Tag på opdagelse blandt kunsten i det åbne rum 

Elsker I at nyde kunsten sammen, skal I tage på byvandring i Ikast eller Brande by. I Ikast finder i Frisenborg Skulpturpark, som byder på skulpturer af bl.a. Bjørn Nørgaard, Sven Dalsgaard, Egon Fischer, Per Kirkeby og Poul Gernes.

I Brande har I mulighed for at opleve de karakteristiske gavlmalerier i det åbne rum. Her finder I ligeledes Street Art-malerierne, som er tilgængelige i sommerhalvåret. 

Læs mere om om Street Art malerierne og Gavlmalerierne her. 

Del denne side

Kano og kajak

Historiske Ikast-Brande

Cykelruter

Golf

Kunst & Kultur