Tid til en dukkert

Hvad enten det er sommer eller vinter, kan man trænge til en dukkert en gang i mellem. I Ikast-Brande er der rig mulighed for at få en dukkert både indendørs og udendørs.

Her finder du vandrutsjebaner, spa og wellness, badedyr og aktiviteter for børn samt frisk luft, flot natur og en af Danmarks reneste søer. 

Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af dine muligheder for en svømmetur.

Brande Svømmecenter

Midt i Brande ligger Brande Svømmecenter - en oase for alle vandhunde. Brande Svømmecenter er en del af Brande Hallerne og her finder du blandt andet et 25 meter bassin, en 58 meter lang rutsjebane og vipper. 

Ikast Svømmecenter

Ikast Svømme- og Wellnesscenter tilbyder et væld af aktiviteter for børn og voksne. Her kan du boltre dig i det subtropiske vandland, hvor der bl.a er vandrutchebane, klatrevæg, grotte, jetstreams og vandkanoner.

Bølling Sø

Bølling Søs unikke udseende udspringer fra den afvanding, som skete tilbage i 1870erne, hvor tørvegravningen tog fart i området.

Genopretningen af Bølling Sø fandt sted frem imod 2005, hvor søen fik sin oprindelige størrelse igen.

Denne udtørring og genopretning har givet Bølling Sø nogle unikke små øer og oaser, som bør opleves.

   

Rørbæk Sø

Rørbæk Sø ligger naturskønt ved Vester Mølle og er omgivet af fredede skove og bakket terræn.


Her er der gode muligheder for at dyrke friluftslivet på bl.a. fisketure, vandreture og cykelture, og det er det perfekte sted til den næste familieudflugt. 


  

 

Hampen Sø

Hampen Sø er en rigtig naturperle i det midtjyske område og ligger på den jyske højderyg med Hærvejen som nærmeste nabo.


Søen ligger 79 meter over havet og er dermed den højest beliggende sø i Jylland. Derudover er Hampen Sø en af Danmarks reneste badesøer.Søby Sø