Haver og parker

Smukke haver

Lille Malunds Have ved Klovborg er en imponerende park oprindelig anlagt i engelsk havestil. Via linket til højre kan du se og læse mere om haven.

Haven er familieejet og har været det gennem flere generationer. Stedet er et lille paradis med planter og træer i kunstneriske anlæg af klippestykker, små vandfald og springvand med et eventyr af blomster.

Alverdens blomster
I haven finder du blandt andet en rosenhave, som er baseret på en samling af engelske, moderne og historiske roser, der er plantet sammen med udvalgte stauder. I 1992 blev Lille Malunds Have udvidet med en japansk have - en tør landskabshave, hvor gruset er revet i fine mønstre.

I Lille Malunds Have er hovedvægten lagt på bladkontraster og der vil være mange samlinger at finde af blandt andet rododendron, bregner, hosta, dagliljer og primula.

Besøg haven og bliv inspireret
Gæster er velkomne til at nyde medbragt kaffe i rosenpavillonen, hvis de da ikke foretrækker at sætte sig ved de borde og bænke, som findes rundt omkring i hele haven. I haven er det let at blive inspireret til egne haveprojekter, og der er endda mulighed for køb af planter.

Parker med ro

Anlægget i Brande er en hyggelig oase midt i byen med bænke, overdækket spiseplads og en ny, flot legeplads til børnene. Tag en pause under din gåtur rundt i byen og nyd den medbragte kaffe under træerne.

Anlægget i Ejstruphom ligger i skovkanten ved Ejstrup Sø og har en fin legeplads samt borde og bænke.

Uhre Naturpark ligger fredeligt sammen med Uhre Fiskesø i udkanten af landsbyen Uhre. Parken kan benyttes til udflugter med familien, børnehaven eller klassen, da der er er en meget fin træhytte med grill, borde og bænke til rådighed. Fiskekort købes på Uhre Kro, hvis man ønsker at fiske i søen.

I Ikast finder du Østre Anlæg, som er en hyggelig lille park midt i byen. Parken har en nyere legeplads, bålsted, fodboldmål og en petanque bane.

Del denne side

Lille Malunds Have

Must-see steder i naturen

Hyggelige parker