Byvandringer

Ikast-Brande-området byder på kunst i særklasse som udgangspunkt for vores interessante byvandringer!

Brande: Gavlmalerier, skulpturer og street art

Brande er kendt for sine gavlmalerier, som pryder mange af byens husgavle. Malerierne centralt placeret i midtbyen, hvilket gør det nemt at få et overblik over malerierne. Det er også muligt at se de fleste af malerierne fra en bil, hvis man ikke har lyst til at tage en vandretur. 

 
Turistforeningen tilbyder guidede ture for små og store grupper, hvor vi fortæller historien bag, samt lidt om de enkelte malerier. Kontakt os gerne for nærmere information på tlf.+45 2012 4949.


Ikast: Frisenborg Skulpturpark og Højrisparken

Frisenborg Skulpturpark ligger centralt i Ikast og blev anlagt i 1990erne. Kun få byer har så stor en samling af betydningsfulde, moderne danske skulpturer som Ikast. Værkerne er koncentreret i Højrisparken og Frisenborgparken, men adskillige steder kan du i byens offentlige rum finde kunstneriske oplevelser til glæde for områdets gæster og byens borgere.

Læs mere om Frisenborg Skulpturpark og Højrisparken her. 

Landsbyen Uhre: Kirke, Købmandsgaard og Mølle 

Landsbyen Uhre er en historisk spændende by. I Uhre kan I besøge kirken, købmansgården og møllen, som alle er symboler for byen. 

Start jeres vandring ved Uhre Kirke, og bliv imponeret over de smukke farvenuancer i kirkens glasmosaik. Fortsæt til Uhre Købmandsgård og få et indblik i, hvordan en rigtig købmandsgård så ud i de gode gamle dage.

Lige uden for byen ligger Uhre Mølle, som er en stråtækt mølle fra 1843. Et smukt syn og et imponerede håndværksmæssigt byggeri, som stadig kan ses i brug på udvalgte dage. 
Det er både muligt at køre, cykle og gå mellem de tre steder.
 
 

Nr. Snede bycentrum: Den moderne legeplads 

Nr. Snede byder på et spændende centrum, idet byen i 2012 indviede deres moderne torv. Nr. Snede blev ligeledes i 2012 nomineret til Byfornyelsesprisen i Ikast-Brande Kommune for deres inddragelse af borgerne i projektet.

Torvet er blevet et "shared space", hvor tanken er at gøre plads til alle. Torvet er Nr. Snedes svar på fremtidens torv og er bestemt et besøg værd. Efterfølgende kan I besøge den romanske kirke, som kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor den blev brugt som valfartskirke i forbindelse med Hærvejen. 

Slut dagen af på Nr. Snede Kafferisteri med en velfortjent, friskbrygget kop kaffe.

 

Del denne side

Kunsten i Brande

Kunsten i Ikast

Landsbyen Uhre